Søgemaskineoptimering, SEO, er et samlende begreb for alle de aktiviteter du kan udføre, for at trække så meget ikke betalt trafik fra søgemaskinerne som muligt til din hjemmeside. Først og fremmest fra søgeresultaterne i Google og Bing.
God organisk trafik er i de fleste tilfælde en forudsætning for succes med din forretning online. Dels fordi denne type trafik normalt har høje konverteringsrater, og dels fordi den i princippet ikke koster andet end knofedtet at erhverve.
SEO som disciplin har mange facetter, og hvad der virker det ene sted, virker ikke nødvendigvis det andet. Men godt, relevant og velstruktureret indhold er altid en forudsætning. Man kan sige,at hvis du får meget trafik fra søgemaskinerne, er det et udtryk for at dit udbud modsvarer en efterspørgsel i markedet.
Det er imidlertid slet ikke usædvanligt at finde små ”guldårer” som kan opdyrkes og optimeres. Ofte endda med relativt beskedne indsatser.
Det kan være et antal søgetermer, som ingen af dine konkurrenter (endnu) har fundet, det kan være en særlig metode til at opdyrke gode links, en specielt effektiv måde at aktivere influencers i dit netværk på eller noget helt tredje.
Vi arbejder med hele paletten både on- og offsite, og kan indholdsmæssigt håndtere et hvilket som helst CMS, herunder WordPress.
Hvor mange penge bruger jeres virksomhed på annoncering på facebook og Google? Og måler I på effekten af jeres indsats?
I 2015 blev der brugt godt 6 mia på online markedsføring i Danmark. Til sammenligning stod offlinemarkedet, altså dagblade, ugeblade, magasiner, tidsskrifter med flere, for godt 3,5 mia. (kilde: Kulturstyrelsen).
Internettet er samlet set verdens største reklamemedie, og globalt står Google og Facebook for en femtedel af den samlede omsætning på reklamer. I Danmark er det tal højere. Knap 3,6 mia gik til udenlandske aktører, først og fremmest Google og facebook.
Især AdWords er i mange tilfælde et vigtigt element af en virksomheds samlede tilstedeværelse online. Eksempelvis brandkampagner kræver mindre ressourcer at passe løbende, og effekten af dem står generelt mål med indsats og pris. Men der er enkelte rutiner, som det svarer sig at indarbejde.
Markedsføring via e-mail er andet og mere end blot nyhedsbreve. Tænk på e-mail som en særskilt kanal, du kan aktivere – såvel manuelt som automatisk ved hjælp af triggers.
E-mail er på mange måder markedsføringskanalen som bare ikke vil dø.
Hvis du har en stor kundebase, er muligheden for at kunne sende e-mails til dem, et uvurderligt redskab til både at fastholde og belønne de loyale kunder - og til at genaktivere de inaktive.
Dertil et væld af andre scenarier:
- Send fødselsdagshilsner til dine kunder og vedlæg en rabatkode.
- Send en påmindelsesmail til en kendt kunde, som har noget i kurven i din webshop, men som ikke har gennemført en ordre.
- Automatisér dine tilfredshedsundersøgelser – og integrer med Trustpilot, Yelp m.fl.
- Væk inaktive kunder (dem som for eksempel ikke har åbnet en mail fra jer i tre måneder) ved automatisk at sende dem en rabatkode eller lignende.